0362 440 22 44 ancer.ciceklikoyaricilik@gmail.com Kılıçdede Mah. Muhittin Öz Kefeli Blv. No:28/2 İlkadım / SAMSUN

Samsun'da Balın ustasından uyarı 'kanserojen baldan uzak durun'

Dedesinden kalma arıcılık mesleğini devam ettiren ve bal konusunda doğru bilinen yanlışları ifade eden Kemal Yıldırım, "Biz doğallıktan ve kaliteden yana olarak, üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bütün gerekli sertifikalarımız mevcuttur. O yüzden vatandaşlar mağdur olmamak için bu sertifikalara çok dikkat etmeliler" dedi. 45 DERECEYE DİKKAT Vatandaşların bal konusunda hassas davranıp, güvenilir olmayan kişi ve kurumlardan bal almaması konusun...

Bal Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Bal üretimi zor ve maliyetli bir üründür.Piyasadaki bir çok üreticinin sattığa balların fiyatı üreticisinin günlük yevmiyesini bile kurtarmaz.Hiç bir üretici maliyetinin altında ürününü pazarlamaz.Pazarlanan bal ucuz ise kesinlikle alınmaması gereken bir baldır. Bir ata sözümüz “ucuz etin yahnisi yavan olur” der.Öncelikle fiyata dikkat etmek gerekir.Gayet tabi fiyat ta tek başına  bir gösterge değildir.Düş&uu...

Kestane balının faydaları nelerdir?

Bal çeşitleri arasında kestane balının da diğer ballar kadar faydalı bir besin olduğu bilinmektedir. Kestane balı neredeyse her türlü hastalıkta tüketilebilir bir bal çeşididir. Vücuda birçok faydası olan kestane balı nelere iyi gelir? Nasıl tüketilmelidir? Ilık su içerisine bir miktar kestane balı karıştırılıp krem haline getirip vücudun ağrıya yerlerine masaj yaparak sürüldüğünde kısa zamanda ağrıların azaldığı görülecektir...

Arı Sütü Neden Bu Kadar Faydalı?

Arı sütünün hammedesi; binlerce çiçeğin çiçek poleni, bal özü ve bal arılarının enzimlerinden oluşmaktadır. Arı sütü nedir, faydaları nelerdir? ARI SÜTÜ NEDİR? Arı sütü, işçi bal arılarının ürettiği kremsi beyaz veya soluk sarımsı sütsü bir salgıdır. Tadı ekşidir ve keskin bir kokuya sahiptir. Yaklaşık % 60 ila % 70 su, % 12 ila % 15 protein, % 10 ila % 16 şeker, % 3 ila % 6 yağ ve % 2 ila % 3 vitamin ve tuz i...

Vücudumuzun eksik olan vitaminlerini polen ile giderelim

Pole; vücudumuzun bozulan dengelerini yeniden oluşturmada etking ve tüm vitaminleri (A-B-C-D-E-H-P), 22 çeşit aminoasidi, 27 çeşit madensel tuzu, doğal hormon, enzim, karbonhidrat, pigment ve forment gibi değerleri bir arada bulunduran dünyadaki tek gıda maddesidir. Çalışmalarda polenin prostat büyümesinin ve prostatit tedavisinde etkili olduğu saptanmıştır. Polen; bağışıklık sistemini ve hafızayı güçlendirir. Prostatı önler. Bağırsak dengesizliklerini ve il...

Ancer Çicekliköy Arıcılık yeni şube açılışımız

Çok şükür bugün açılışımızı gerçekleştirdik ve siz değerli müşterilerimizi ağırlamaya başladık. Güzel dileklerini bizlerden esirgemeyen tüm dostlarımızdan Allah razı olsun. Gelen-gelemiyen ,bizleri çiçekleriyle bu güzel günde yanlız bırakmayan,telefon ederek bizlere yanımızda olduğunu hissettiren tüm dostlarımıza saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz.. ...

Günde ne kadar bal yemeliyiz?

Sağlıklı bir yaşam için, her insan günde en az 30-35gr bal yemelidir. Bu miktar bal bir insanın günlük vitamn ve mineral maddeler ihtiyacının pek önemli bir kısmını normal olarak en tabi yoldan sağlıyor demektir.  Hastalık ve özel hallerde ise gülük 100-180gr bal yenmelidir. Bir neticeye ulaşmak için 2 ay aralıksız devam edilmelidir. Bal yemeklerden 1 saat önce veya yemek yendikten 2 saat sonra alınmalıdır.  ...